04 november 2008
Grekisk kycklinggratäng
4 kycklingfiléer
4 potatisar
4 vitlöksklyftor
8 inlagda soltorkade tomater
2 dl hela oliver
2 dl hönsbuljong
salt, svartpeppar
100 g riven ost
2 msk oregano
GÖR SÅ HÄR:
Skär filéerna i bitar och fräs köttet hastigt på hög värme. Skala och tärna potatisen och låt fräsa med köttet tills den känns mjuk.
Finhacka vitlöken och grovhacka tomaterna. Häll ner i potatisen tillsammans med oliverna och låt puttra under omrörning 3-4 minuter.
Häll på buljongen och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll över allt i en eldfast form, smula osten över gratängen och lägg sist i oreganon. Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Etiketter:
Kyckling
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Åh, detta är en favvis som jag måste testa att göra i helgen! *mums*
En av våra favoriter som vi ofta gör. :-)
Skicka en kommentar