Enkelt, snabbt och gott. Räcker till 2 st bröd
10 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
1½ dl nötter
1½ dl ljus baksirap
10 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj två avlånga bakformar som rymmer ca 1½ liter.
Mät upp samtliga torra ingredienser i en degbunke. Rör om.
Tillsätt sirapen och filmjölken och rör samman till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Stjälp upp de nygräddade bröden ur formarna och låt dem kallna inlindade i bakduk.
TILLÄGGSKOMMENTAR:
ETT TIPS!
Nästa gång jag bakar brödet hoppar jag nog över solrosfröna för de blev gröna och det ser inte så aptitligt ut. :-(
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar