08 november 2008

Tacopaj

Kom på att fota först efter vi hade ätit. Men håll med om att det är en snygg räddning. ;-)

En god och kladdig tacopaj för fredagsmys.

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

FYLLNING 1
2 gula lökar
500 g köttfärs
1 påse tacokryddor
½ dl vatten

FYLLNING 2
4 tomater
3-4 peperoni
2 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
1 krm vitpeppar
2 tsk curry
2 dl riven ost

GARNERING
3 peperoni

GÖR SÅ HÄR:
Blanda ihop pajdegen och tryck ut degen i en pajform. Ställ kallt.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, 200 grader ca 15 minuter.
Hacka lök och fräs den tillsammans med färsen. Häll i kryddorna och vattnet och låt det koka in.
Häll fyllningen i pajskalet.

Hacka tomater och peperoni och blanda dem i en blandning av crème fraiche, majonnäs, vitpeppar och curry. Bred blandningen över fyllningen, strö på osten och grädda tills den fått fin färg ca 15 minuter.
Servera med sallad.

Inga kommentarer: