14 november 2008

Chokladtryfflar från Göteborgs Chokladfabrik

Chokladtryffel ca 60 st

3 dl vispgrädde
6 hg choklad

Smält choklad till 37-40 grader över vattenbad – ej micro till fingervarmt.

Värm grädden och vispa ner grädden i chokladen under kraftig vispning så att smeten blandas ordentligt och blir slät.

Häll ut smeten på bakplåtspapper och låt svalna i ca 3 timmar.

Krama och rulla tryfflar i ca 2 cm stora bollar. Krama dem med fingertopparna så att luftbubblor försvinner och de blir mjuka. Låt vila en stund och rulla dem sedan till kulor i handen. Doppa i choklad och låt stelna

Alternativ på smaksättningar:
Till en sats på 300 gr choklad – smaksätt med Baileys 1 ½ dl – använd sprit med hög gräddhalt.

För att smaksätta med annan sprit . ta bort samma mängd grädde som tillsatt sprit. Bra mått är ca 1 msk sprit till 1 ¼ grädde. – Spriten ska inte värmas med i grädden utan tillsättas vid vispningen.

1 kommentar:

Bt-fruar sa...

Oh mumma!!! Det vattnas i munnen....