03 november 2008

Eruption

Eller om du föredrar:
Chokladtårta med peanutbutter frosting

Ingredienser:
200 gr smör
3 dl mörkt muscadosocker
1 dl mörk sirap
4 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl mjölk
200 gr mörk choklad (minst 70%)

Frostingen:
1,5 dl mjukt jornötssmör
8 dl florsocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
300 gr philadelphia ost
2 msk varmt kaffe

Mellan lagren:
500 gr frysta hallon
5 st passionfrukter

GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa smör, muscadosocker & sirap krämigt
2. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
3. Blanda vetemjöl % det torra ingredienserna
4. Vänd försiktigt ner mjölken & de torra ingredienserna.
5. Smält chokladen, vänd försiktigt ner det i smeten.
6. Vispa vitorna till ett hårt skum & vänd ner den i smeten.
7. Fördela smeten i tre smörade 24 cm springformar. Se till att smeten breds ut jämt över formen. (Har du inte tre formar kan du grädda dom i omgångar)
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna & lossa försiktigt formen.
Peanutbutter frosting:
1. Rör i hop alla ingredienser.
2. Låt sedan frostingen stelna lite i kylen.

Lägg hallonen i ena lagret av kakan & passionsfrukt i andra. Se till att hallonen har tinat och rör ihop dom till en sås.
Bred frostingen på tårtan och garnera med vit krestyr.

Ett litet tips är att INTE göra tårtan i två formar. Då får du en eruption (se bild).

Inga kommentarer: