04 november 2008

Grekisk kycklinggratäng


4 kycklingfiléer
4 potatisar
4 vitlöksklyftor
8 inlagda soltorkade tomater
2 dl hela oliver
2 dl hönsbuljong
salt, svartpeppar
100 g riven ost
2 msk oregano

GÖR SÅ HÄR:

Skär filéerna i bitar och fräs köttet hastigt på hög värme. Skala och tärna potatisen och låt fräsa med köttet tills den känns mjuk.

Finhacka vitlöken och grovhacka tomaterna. Häll ner i potatisen tillsammans med oliverna och låt puttra under omrörning 3-4 minuter.

Häll på buljongen och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll över allt i en eldfast form, smula osten över gratängen och lägg sist i oreganon. Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

2 kommentarer:

Tereza heter jag och... sa...

Åh, detta är en favvis som jag måste testa att göra i helgen! *mums*

Carina sa...

En av våra favoriter som vi ofta gör. :-)