22 november 2008

Marmorerade brownies med hallon

OBS! De här kakorna är det varningstriangel på. De är lätt beroendeframkallande. ;-)

CHOKLADSMET
300 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

CREAM CHEESE-SMET
200 g cream cheese
½ dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2 dl hallon

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnenpå 175 grader. Smörj och mjöla en ugnsform, ca 20x30 cm.

Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Vispa socker och ägg poröst. Rör ner den smälta chokladen och smöret och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.

Vispa i en separat skål ihop alla ingredienserna utom hallonen till cream cheese-smeten.

Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att den blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner hallonen över hela ytan.

Grädda i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler och skär sedan i rutor.

TILLÄGGSKOMMENTAR
När jag bakade dessa fick jag ha dem i ugnen ca 10 minuter längre.

Inga kommentarer: