Rosendals morotstårta
10 personer
3 ägg
3 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ tsk riven muskotnöt
2 ½ dl raps- eller solrosolja
4 dl morötter (ca 250 g oskalade)
1 dl grovt hackade valnötter
Glasyr
200 g smör
200 g philadelphiaost eller annan naturell färskost
3 dl florsocker
1 citron, pressad juice och rivet skal (1/2 dl)
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten.
Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna.
Häll smeten i smord och bröad kakform ca 26 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i ca 40 min.
Smält smöret och låt det svalna.(0m man inte smälter smöret stelnar inte glasyren)
Blanda med övriga ingredienser till glasyren.
Bre på kakan när den har svalnat.
Dekorera med ätliga blommor, t ex ringblommor, gulört, malva eller krasse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar