Chokladtryffel ca 60 st
3 dl vispgrädde
6 hg choklad
Smält choklad till 37-40 grader över vattenbad – ej micro till fingervarmt.
Värm grädden och vispa ner grädden i chokladen under kraftig vispning så att smeten blandas ordentligt och blir slät.
Häll ut smeten på bakplåtspapper och låt svalna i ca 3 timmar.
Krama och rulla tryfflar i ca 2 cm stora bollar. Krama dem med fingertopparna så att luftbubblor försvinner och de blir mjuka. Låt vila en stund och rulla dem sedan till kulor i handen. Doppa i choklad och låt stelna
Alternativ på smaksättningar:
Till en sats på 300 gr choklad – smaksätt med Baileys 1 ½ dl – använd sprit med hög gräddhalt.
För att smaksätta med annan sprit . ta bort samma mängd grädde som tillsatt sprit. Bra mått är ca 1 msk sprit till 1 ¼ grädde. – Spriten ska inte värmas med i grädden utan tillsättas vid vispningen.
1 kommentar:
Oh mumma!!! Det vattnas i munnen....
Skicka en kommentar