Mycket god förrätt som vi hade med oss till nyår.
Receptet är för TVÅ personer.
1/2 burk kräftstjärtar i lag, 80 g
1/4 gurka
1 tomat
1/2 avokado
1/4 mango
1 vårlök
1 liten vitlöksklyfta
1 krm finhackad röd chili
1/2 apelsin
1 lime
1/4 dl olivolja
1/2 tsk finhackade kroander
salt & svartpeppar från kvarn
TILLBEHÖR: 2 vårlökar och 1 passionsfrukt
Skär kräftstjärtarna i mindre bitar. Kärna ur och skala gurkan och tomaten och ta bort kärnhus. Skär gurka, tomat och mango i små tärningar. Skär vårlök på snedden. Finhacka vitlöken och den urkärnade chilin.
Pressa apelsin och lime och blanda med olivolja, koriander och salt & peppar till dressing.
Fördela salladen i stora cocktailglas eller skålar. Garnera med vårlök och passionsfrukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar