Det blir ca 12 normalstora muffins.
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
5 msk Baileys
Jag använde en muffinsbakform och satte muffinsformar i. Det ger muffinsen bättre form och man slipper diska bakformen.
Grädda i 175°C i ca 20-25 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen.
Låt svalna och sedan är det bara att äta och njuta!
2 kommentarer:
Ja, de var riktigt goda!!!
Tänkte på det där med dumlekolan som inte var med i. Man kan inte skära dumlen i små bitar och slänga i? Då fördelar de sig lite bättre i smeten.
//Lina
Jag bakade en ny sats dagen efter och provade att förbaka muffinsen lite innan jag la i dumlen, ingen bra idé! Några rann över och på de flesta la sig dumlen trots allt i botten. Får prova att skära sönder kolan nästa gång!
Skicka en kommentar