18 januari 2009

Spenatlasagne

1 paket (375 g) djupfryst hackad spenat
1 finhackad rödlök
2 dl matyoghurt
1 msk olja
salt +1 krm peppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
4 tomater
1/2 dl (ca 35 g) hackade valnötter
5 cm chevrerulle
12 lasagneplattor

Gör så här
Tina spenaten. Fräs vitlök och lök mjuk i oljan. Blanda i spenaten och matyoghurten. Låt puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skölj och tärna tomaterna. Blanda ner tomaterna i pannan. Toppa med de rostade och hackade valntterna

Ta en ugnsform. Börja med ett lager lasagneplattor, därefter spenatsås. Smula en skiva chevre över. Upprepa tills formen är full. Avsluta med spenatsås och chevre.

Ställ in i ugnen på 200 grader. Grädda lasagnen i 20 minuter

Inga kommentarer: