03 september 2009
Hallonpannacottapaj
PAJDEG:
12 digestivekex
75 g smält smör
FYLLNING:
3 st gelantinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelpiaost
färska bär till garnering
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform och låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelantinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixerstav till en puré. Rör ner philadelpiaosten och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
Etiketter:
Efterrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar