03 september 2009

Hallonpannacottapaj


PAJDEG:
12 digestivekex
75 g smält smör

FYLLNING:
3 st gelantinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelpiaost
färska bär till garnering

1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform och låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelantinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixerstav till en puré. Rör ner philadelpiaosten och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

Inga kommentarer: