24 september 2009

Brownies med chokladsås, ca 16 bitar



Brownies:
3 st ägg
140 g smält smör
225 g socker
50 g kakao av fin kvalitet
30 ljus sirap
1 g salt
1 tsk vanilia
110 g vetemjöl
3/4 tsk bakpulver

Chokladsås:
1.5 dl grädde
100 g choklad (70%)
20 g socker

1. Smält smöret.
2. Blanda socker, kakao, sirap, salt och vanilj i det smälta smöret.
3. Sikta mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned i smeten.
4. Smöra en fyrkantig form (ca. 30x20 cm). D
5. Slå i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 175° i 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten!
6. Koka upp grädden och häll i sockret och chokladen. Rör såsen slät tills chokladen smält.
7. Servera kakan uppskuren i mindre bitar tillsammans med chokladsås och lite glass och grädde.

Inga kommentarer: