400 g mandelmassa (kylskåpskall)
4 st äggvitor
Chokladkräm:
4 st äggulor
1 dl grädde
1 dl socker
100 g mörk blockchoklad
150 g margarin
50 g rostad flagad mandel
Gör så här:
Botten: Riv mandelmassa grovt. Vispa äggvitor till hårt skum och blanda samman. Rita ut 2 st ringar på bakplåtspapper t ex efter en mattallrik och smörj med smör. Bred ut massan jämt och grädda rundlarna i 175 grader i ca 15 min. Ta ut och låt svalna.
Chokladkräm: Sjud upp gulor, grädde och socker. Lägg ner blockchoklad i bitar sedan fettet, låt sjuda några minuter (ej koka!). Ta av och låt krämen svalna så den tjocknar till lite. Bred ut krämen mellan och ovanpå mandelbottnarna. Garnera med rostad flagad mandel. Servera med olika bär el frukter samt lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar