04 januari 2010

Chokladfondant

Till två portioner:

50g margarin

kakaopulver att pudra formarna med
50g mörk choklad (ca. 70% kakao)
1 ägg
1 äggula
1dl strösocker
1dl vetemjöl

Florsocker och vaniljglass

Gör så här
Smöra två stycken små (ca. 7cm i diameter) porslinsformar och bröa rikligt med kakao, skaka ur eventuellt överskott.
Smält choklad och margarin i en liten skål över en kastrull med varmt vatten, ta sedan av skålen och rör blandningen slät. Låt svalna i några minuter.
Vispa ägg och socker poröst, häll i chokladblandningen och rör om.
Sikta ner mjölet och rör om under tiden.
Häll smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 160ºC, ca 15 min.
Stjälp upp och pudra florsocker över. Serveras varm tillsammans med vaniljglass.

Inga kommentarer: