09 februari 2010

Ingefärsmarinerad fläskfilé med äggnudlar

En trevlig bjudrätt med härliga smaker. Fläskfilén behöver ligga i marinad i tre timmar men när det är avklarat är det här en snabblagad rätt. En utmärkt fredagsrätt, alltså, om du marinerar på morgonen före jobbet. 4 pers:
350 g äggnudlar
400 g fläskfilé
1 broccoli i buketter
1 ask cocktailtomater
1 rödlök
1 1/2 dl ostronsås
1 dl kinesisk soja
salt och malen vitpeppar
4 msk olivolja
1 msk riven färsk ingefära
2 msk vinäger

1. Skala och riv ingefäran och strimla fläskfilén. Blanda ingefära, olivolja, soja och vinäger och lägg i den strimlade fläskfilén. Låt ligga och dra minst 1 timme.

2. Koka nudlarna i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Ta upp fläskfilén ur marinaden, låt den rinna av och krydda sedan med salt och peppar. Hetta upp en wokpanna och woka fläskfilén, ta upp och lägg åt sidan.

3. Woka grönsakerna. Blanda ner nudlarna, ostronsåsen och fläskfilén. Låt puttra några minuter, rör om och krydda med salt och peppar.

Inga kommentarer: