07 juni 2009

Muffins med vit choklad och hallon

ca 12 st normalstora muffins

2 dl socker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smält smör
100-200 g hackad vit choklad
Hallon

Att göra:
Hacka chokladen. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör sedan ner i äggsmeten. Tillsätt smält smör och blanda ihop allt till en jämn smet. Rör sist ner hackad choklad. Fördela smeten i formar, gärna på en muffinsplåt. Tryck ner ett par hallon i varje muffin, men tryck inte ner dom för långt. Då lägger de sig bara som en kaka i botten. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i ca 15-20 min.

Inga kommentarer: