07 mars 2009

Chokladbiskvier

12 stora biskiver

275 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
50 g mörk choklad 70%
125 g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

150-200 g mörk choklad 70% att doppa kakorna i

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda i äggvitan lite i taget. Blanda till en jämn och ganska tjock smet. Var noggrann att det inte blir några klumpar. Spritsa eller klicka ut 12 rundlar på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas från bakplåtspappret, låt de sedan kallna på galler.

Smält chokladen till fyllningen i mikron eller över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsockeroch äggula vitt och fluffigt. Vänd ner chokladen i smörkrämen.
Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna och låt dem svalna i kylskåp minst 30 minuter.

Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikro eller över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna i kylskåpet.

Inga kommentarer: