250 g merguezkorv (lammkorv)
1 mask olivolja
1 st vitlöksklyfta (pressad)
1 tsk spiskummin
½ tsk koriander
½ tsk kardemumma
chilipeppar (om man vill ha lite hetta)
1 burk krossade tomater
½ l vatten
2 msk kalvfond
salt
peppar
honung (för att balansera tomatsmaken)
100 g smulad grekisk fetaost (kan uteslutas)
lite klippt bladpersilja (kan uteslutas)
- Skär squash i cm-tjocka skivor och strimla sedan till lite mindre bitar. Skär upp korven i tjocka slantar.
- Fräs squash, korv, vitlök och kryddorna i olivoljan i en stor gryta.
- Tillsätt tomater, vatten och kalvfond. Rör om och låt sjuda i ett par minuter. Red med lite maizena om du vill ha en krämigare soppa.
- Smaka av med salt, peppar och honung.
- Servera soppan med smulad fetaost, klippt bladpersilja och varm vitlöksbaguette.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar