4 pers
Ingredienser:
4 st äggulor 1 dl florsocker
1.5 dl rårörda lingon
4 dl vispgrädde
0.4 dl hela lingon
Kolasås:
2.5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
Gör så här
1. Vispa ihop äggulor, florsocker och lingon. Vispa grädden och blanda den sedan med lingonsmeten. Häll smeten i en rund form och frys glassen i 4-5 timmar.
2. Vispa ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt såsen koka kraftigt utan lock tills den tjocknar i cirka 10-15 min.
3. Doppa formen lite snabbt i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat.
4. Ställ glassen i kylen i 30 min, så att den mjuknar lite.
5. Ringla över lite kolasås och garnera med hela lingon.
1. Vispa ihop äggulor, florsocker och lingon. Vispa grädden och blanda den sedan med lingonsmeten. Häll smeten i en rund form och frys glassen i 4-5 timmar.
2. Vispa ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt såsen koka kraftigt utan lock tills den tjocknar i cirka 10-15 min.
3. Doppa formen lite snabbt i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat.
4. Ställ glassen i kylen i 30 min, så att den mjuknar lite.
5. Ringla över lite kolasås och garnera med hela lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar