06 januari 2011

Saftigt brytbröd med linfrön


Kan frysas in ogräddade för den som vill njuta av nybakat matbröd till frukost.

Ingredienser: 
3 dl mjölk
1 msk olja
1 tsk salt
25 gram jäst
0,5 dl vetekli
0,5 dl linfrö
7 dl vetemjöl special

Tillagning

12 bullar
1. Blanda fingervarm mjölk samt olja, salt och jäst i en bunke, tillsätt vetekli, mjöl och linfrö och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min.

2. Knåda degen och forma till en rulle, dela den i 12 lika stora delar och rulla till bollar, placera dem på en plåt med ca 1 cm mellanrum. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

3. Pensla bullarna med lite mjölk och grädda i 250 grader i ca 15 minuter.

Tips: Följ beskrivningen fram till steg 2 och rulla bullarna kvällen innan och låd dem jäsa långsamt i kylskåpet över natten, ta ut och grädda dem på en gång på morgonen och njut av färskt bröd till frukost.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Fin header! Brödet ser jätte gott ut. =)

EtsiResepti sa...

Hej,

Jag jobbar för sajten Hittarecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen".

Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på Hittarecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

Med vänliga hälsningar,

Ann-Sofi
Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no