28 november 2010

Pepparkaksbiscotti




Jag som tycker det är superenkelt och smidigt att baka biscottis tänkte testa varianten pepparkaksbiscotti så här inför jul. Här kommer receptet:

Sätt ugnen på 175 grader.
100 g flytande smör, 2 dl strösocker vispas ihop poröst.
Blanda ner 3 ägg, ett i taget.
Blanda ihop 7-8 dl vetemjöl, 2 tsk malen ingefära, 2 tsk malen kanel, 1/2 tsk malen nejlika
3 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker och 1/2 tsk salt.
Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda till en slät deg.
Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ca 15-20 min. Låt svalna något och skär sen längderna på snedden i 2 cm breda bitar.
Ställ tillbaks plåten i ugnen och stäng av ugnen. Låt dem stå kvar i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga (ca en timme)

För att pimpa till dem lite pudrade jag över lite extra kanel och kardemumma innan jag ställde in de på eftervärmen för att de skulle smaka lite extra.

Inga kommentarer: