29 november 2010

Kesofrallor eller kesolimpa

Superenkla frallor som blir saftiga med hjälp av Keso. Provade att göra en limpa och det funkade fint det med. Jag brukar göra dubbel sats när jag ändå bakar. Perfekt att frysa in.


Ingredienser:
50 gram jäst
5 dl vatten 37 grader
2 msk olja
1 tsk salt
250 g Keso
mjöl (minst 10 dl)

Ugnen ska vara på 225 grader

Gör så här:
Lös upp jästen i vatten. Häll sedan i olja, salt och Keso. Rör runt och häll sedan i mjöl. Ta så mycket att degen går att rulla, men den ska fortf. vara lite kladdig. Låt degen jäsa 30 min. Rulla sedan 15-20 bullar. Låt sedan jäsa under duk i minst 30 min. Pensla försiktigt med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. In i mitten av ugnen i 15-17 min.

Inga kommentarer: