07 februari 2009

Soppa med lammkorv, tomat och squash

1 liten squash
250 g merguezkorv (lammkorv)
1 mask olivolja
1 st vitlöksklyfta (pressad)
1 tsk spiskummin
½ tsk koriander
½ tsk kardemumma
chilipeppar (om man vill ha lite hetta)
1 burk krossade tomater
½ l vatten
2 msk kalvfond
salt
peppar
honung (för att balansera tomatsmaken)
100 g smulad grekisk fetaost (kan uteslutas)
lite klippt bladpersilja (kan uteslutas)

  1. Skär squash i cm-tjocka skivor och strimla sedan till lite mindre bitar. Skär upp korven i tjocka slantar.
  2. Fräs squash, korv, vitlök och kryddorna i olivoljan i en stor gryta.
  3. Tillsätt tomater, vatten och kalvfond. Rör om och låt sjuda i ett par minuter. Red med lite maizena om du vill ha en krämigare soppa.
  4. Smaka av med salt, peppar och honung.
  5. Servera soppan med smulad fetaost, klippt bladpersilja och varm vitlöksbaguette.

Inga kommentarer: