15 januari 2009

Köttfärspaj med persilja

Tröttnade på att vi alltid gjorde samma köttfärspaj så för att hitta ny inspiration letade vi upp ett nytt recept och hittade ett med persilja och soltorkade tomater. En mycket god paj.

125 g smör
3½ dl vetemjöl
1 krm salt
1 äggula
3 msk mjölk

KÖTTFÄRSFYLLNING
1 stor gul lök
350g köttfärs
1 msk smör
2 msk oregano
salt, peppar
8 torkade tomater
3 ägg
3 dl mjölk
1½ dl hackad persilja
2 vitlöksklyftor, krossade
150g riven ost med smak

Hacka samman smöret, mjölet och saltet till en grynig massa. Tillsätt äggulan och mjölken och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ formen kallt i minst 30 minuter.

Skala och finhacka löken. Stek färsen och löken brun och smulig i smöret. Krydda med oregano, salt och peppar. Låt svalna.

Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Skär tomaterna i bitar. Bred ut färsen över pajbottnen. Lägg på tomaterna. Vispa ihop äggen med mjölken. Rör i persiljan, vitlöken och osten, salta och peppra.

Häll blandningen över färsen och grädda tills pajen har stelnat och fått fin färg, ca 30 minuter. Servera pajen varm eller ljummen med en grönsallad.

Inga kommentarer: