19 juli 2009

Lättbakade mjölkchokladmuffin

I receptet står det att det blir 12 normalstora muffins, men jag lyckas alltid få till några fler. Utan att snåla på smeten! Fast de är så goda, så det gör inte något att att det blir fler, mer smarrigt att smaska på!

100 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
50-100 g hackad mjölkchoklad


Sätt ugnen på 200 grader. Hacka chokladen. Smält smöret och låt det sedan svalna. Blanda därefter vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål. Vispa äggen lite lätt. Häll ägg, mjölk, smör och choklad med de torra ingredienserna och rör till en slät smet. Fördela i formar och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

Inga kommentarer: